|
forum.ratbv.ro Regia Autonoma de Transport Brasov
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
Pok
Data înscrierii: 24/Apr/2009 Mesaje: 18
|
Trimis: Dum Apr 18, 2010 10:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am încercat și eu unul dintre cele trei automate. Am introdus două bancnote de 1 Leu; fără să mă întrebe mi-a emis un bilet (pentru o călătorie) și a "înghițit" restul de 50 de bani. Într-adevăr s-a auzit o căzătură de monedă, dar nu în locașul de "rest".
Eu de fapt vroiam să mai introduc 1 Leu să-mi cumpăr bilete pentru două călătorii, dar poate e aparatul foarte nerăbdător... cine poate să zică? Poate n-am citit eu manual de utilizare? Așa o fi... dar totuși cu restul de 50 de bani cum rămâne? |
|
| Sus |
|
 |
Ionescu Moderator

Data înscrierii: 17/Apr/2007 Mesaje: 195
|
Trimis: Dum Apr 18, 2010 10:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=54738&a=40&data_de_la_t=15%2F04%2F2010&data_pana_la_t=18%2F04%2F2010&search=RAT&filtru=1&cate_pe_pagina=20 (BZB)
Biletele RAT se pot achiziționa non-stop, de la automate
În primele trei luni vor fi doar trei automate, urmând ca sistemul
să fie completat până la 100 în cât mai multe stații RAT
De ieri, în trei stații RAT, funcționează câte un automat prin intermediul cărora pot fi achiziționate bilete de călătorie la orice oră din zi pentru transportul în comun. De la aceste trei automate pot fi achiziționate bilete cu o călătorie (1,5 lei), cu două călătorii (3 lei), cu două călătorii pentru pensionari (1,5 lei) și bilet pentru Poiana Brașov (3,5 lei). Peste 3 luni, după ce se va vedea dacă sistemul va fi acceptat de brașoveni, se are în intenție montarea a 100 de astfel de automate, în cât mai multe stații RAT din Brașov. Conform estimărilor, încasările de către RAT vor crește cu 15 – 20% prin utilizarea acestui nou sistem de vânzare a biletelor RAT.
Automatele funcționează cu fise și bancnote și dă și rest
Automatele pentru bilete RAT pot fi utilizate atât cu monede de 0,5 lei, cât și cu bancnote de 1 și 5 lei. Pentru bancnote automatul dă rest, dar numai fise de 0,5 lei. Directorul general al RAT Brașov, Augustin Pulpea spune că deocamdată au fost montate doar aceste trei automate, la capătul liniilor pe B-dul Saturn, în Gara Brașov și în Livada Poștei. „Vrem să vedem dacă brașovenii se acomodează cu acest timp de automate. Noi suntem convinși că sistemul va fi acceptat, mai ales că în acest fel vor putea fi achiziționate bilete la orice oră. Noi aveam probleme cu mulți cetățeni prinși fără bilet, care motivau faptul că nu au avut de unde să își achiziționeze unul. În unele cazuri era adevărat, dar în altele nu”, ne-a declarat Augustin Pulpea.
Următorul pas: cardurile securizate
După primele trei luni de probă, 100 de automate, mai moderne decât cele trei montate acum, care sunt în sistem de comodat și pentru care nu s-a plătit nimic, vor fi montate în 100 de stații RAT. În prezent sunt peste 370 de stații RAT pe raza municipiului și 54 de puncte de vânzare a biletelor. Apoi, sistemul va deveni și mai complex. „Vrem să emitem și carduri radio-securizate, iar în autobuze vor fi montate validatoare pentru înregistrarea călătoriei. O altă intenție a noastră este ca aceste carduri să poată fi încărcate și direct din contul beneficiarilor care doresc acest lucru. Scopul final este de a veni în întâmpinarea cetățenilor cu servicii cât mai complexe și mai bune”, a adăugat Augustin Pulpea. Validatoarele vor permite, la rândul lor, strângerea unor date importante, cum ar fi fluxul de călători, dacă există necesitatea trimiterii pe un traseu și a altor mașini în caz de aglomerare, dar și drumul exact al mașinilor și respectarea timpilor pe traseu printr-un sistem GPS. Într-o altă fază se intenționează ca și abonamentele să fie obținute în acest fel. _________________ 1 (0730-1930 2/h) BARTOLOMEU
1, 5, 6, 8N/NOUA, 51N/INVATATORILOR (2400-0530 1/h)
23(B), 32 TROLEE
7, 30 (3-4/h)
12, 14(B) PE TOCILE
3, 5B, 10 inchise. |
|
| Sus |
|
 |
Ionescu Moderator

|
Trimis: Mie Mai 05, 2010 2:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
Din Adevarul:
http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Brasov-_George_Scripcaru-_-Vrem_un_transport_bazat_pe_biocombustibil_0_256174474.html
Acolo se spune de prelungirea liniei 101 pana in Sanpetru. Probabil ca se referea la linia 8. _________________ 1 (0730-1930 2/h) BARTOLOMEU
23(B), 32 TROLEE
7, 30 (3-4/h)
12, 14(B) PE TOCILE
3, 5B, 10 inchise. |
|
| Sus |
|
 |
Dr2005
Data înscrierii: 17/Apr/2007 Mesaje: 72 Locație: Bucuresti, sector 6, Drumul Taberei
|
Trimis: Vin Mai 07, 2010 12:24 am Titlul subiectului: |
|
|
Cu tot respectul, dar în afară de achiziția de MANaș-uri, nu prea e nicio îmbunățățire între transportul ante-Scripcaru și cel de acum... tramvaiele nu mai sunt, trolee nu prea mai sunt, hotărâri de CL de casare și valorificare a vehiculelor și rețelelor nici n-au fost, biletele s-au scumpit, traseele s-au modificat aiurea, după chipul și asemănarea iubitului conducător și a giratoriilor sale, dispecerizarea și monitorizarea traficului sunt ca și inexistente, iar șoferii au ajuns one-man-show, la schimbul de tură se schimbă cu tot cu autobuz (cât mai e CUP-ul? 40 - 50 %? Ideal e undeva pe la vreo 90&). Vă place? _________________ Tramvaie |
|
| Sus |
|
 |
Ionescu Moderator

|
Trimis: Vin Iun 04, 2010 8:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
Din BZB:
http://bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=56006
Subvenții pentru biletele RAT în funcție de cuantumul pensiilor
Consilierul local PNL Adrian Atomei a propus ieri, la fel ca și în cadrul ședinței Consiliului Local de luni, ca gratuitatea pe mijloacele de transport în comun să nu fie anulată pentru toți pensionarii. Acesta este de părere că pensionarii cu venituri foarte mici nu ar trebui să plătească nimic pentru o călătorie și, în funcție de diferite paliere ale pensiilor, să se ajungă până la plata integrală a biletului. Un exemplu oferit de consilierul local este ca pentru cei care pensii între 300 și 700 de lei să fie acordată gratuitate totală, pentru cei cu pensii între 700 și 1.000 de lei gratuitate 75%, și tot așa până la a nu fi acordată nici un fel de reducere pentru cei cu pensii mari. _________________ 1 (0730-1930 2/h) BARTOLOMEU
23(B), 32 TROLEE
7, 30 (3-4/h)
12, 14(B) PE TOCILE
3, 5B, 10 inchise. |
|
| Sus |
|
 |
Al3xFlo
Data înscrierii: 03/Iul/2008 Mesaje: 15
|
Trimis: Sâm Iun 12, 2010 7:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sursa: "Buna Ziua Brasov" http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=56158
Marți, 15 iunie este prima zi de când va intra în vigoare hotărârea Consiliului Local prin care s-a stabilit ca pensionarii brașoveni să plătească jumătate din contravaloarea unui bilet pe mijloacele de transport în comun. După cum ne-a declarat directorul general al RAT Brașov, Augustin Pulpea, au fost tipărite deja mai multe bilete cu reducere 50%. „Acestea existau și înainte, deoarece pensionarii aveau gratuitate numai în intervalul orar 08.00 - 20.00, iar în rest aveau reducere de 50% din prețul biletului”, ne-a declarat Augustin Pulpea. Astfel, la toate casieriile și automatele RAT se vor vinde bilete cu două călătorii, al căror preț este de 1,5 lei, fiecare călătorie pentru pensionari costând 0,75 lei.
AUTOMATELE PENTRU BILETE
RAT SE ÎNMULȚESC.
Trei noi automate pentru bilete vor fi montate în zonele Valea Cetății, Griviței și Tractorul, acestea urmând a elibera și abonamente. „Am văzut că brașovenii s-au obișnuit cu aceste automate. Încasările, pentru început au fost mulțumitoare, în medie de câte 400 de lei pe zi. Astfel că am decis să creștem numărul lor”, a adăugat Augustin Pulpea. Pe termen lung, planul conducerii RAT este de a implementa în Brașov un sistem cu aproape 100 de asemenea automate. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
|
|