Pagina de start a forumului forum.ratbv.ro forum.ratbv.ro
Regia Autonoma de Transport Brasov

FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Soferii
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului forum.ratbv.ro -> Soferii
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
simona

Data înscrierii: 29/Apr/2010

MesajTrimis: Dum Mai 02, 2010 6:53 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am si eu o problema in legatura cu atitudinea unori soferi (si subliniez 'unor' pt ca nu toti se comporta astfel). Dimineata iau traseul 6 din statia Sanitas, iar in momentul in care vin mai multe autobuze unul dupa altul sunt soferi care opresc unde se nimereste (uneori in fata magazinului care se afla la 20-30 de metri de statie) si nu mai opresc in statie. Eu fiind si persoana cu handicap locomotor si neputand sa alerg dupa autobuz am avut neplacuta surpriza de a ramane pe jos de multe ori. Plus ca in iarna mi s-a inchis pur si simplu usa in nas cand mai aveam doar cativa cm pana sa ridic piciorul spre scara si sa urc in autobuz. Si mai exista o problema si cu atitudinea soferilor. Unii par de buna credinta si am alergat sa prind autobuzul cu un copil de 3 ani dupa mine, ca sa constat cand am ajuns in fata autobuzului ca mi se inchide usa in fata si mi se face 'la revedere' la propriu. Eu nu stiu daca se va tine cont de acest mesaj, dar macar sper ca va fi citit si poate (doar 'poate') in timp se va intreprinde ceva in acest sens. Pt ca daca transportul in comun e pus la dispozitia marei mase a populatiei, e de dorit ca si tratamentul la care suntem supusi de soferi sa fie cel adecvat.
Multumesc anticipat pt ceea ce veti reusi sa faceti in acest sens.
O zi buna.

Nota moderator: va rugam utilizati marimea normala a textului si un font de culoare neagra. Va multumim.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
simona

Data înscrierii: 29/Apr/2010

MesajTrimis: Dum Iul 18, 2010 12:05 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Vad ca ati avut grija sa-mi lasati nota in loc sa rezolvati problema. Ce mai conteaza cum ne simtitm noi, calatorii, cand suntem tratati cum am spus in mesajul anterior? Am ajuns intr-o zi la dispecerat cand mi s-a intamplat din nou, a nu stiu cata oara, acelasi lucru, si anume, ca soferul lui 506 de pe traseul 6 sa nu opreasca in statie...nu conteaza, el a avut statie in fata magazinului. La dispecerat mi s-a spus ca vor vorbi cu acel sofer si i se va atrage atentia. Asta nu e o masura, ca el sunt multi altii si daca el va fi mustrat si (poate) isi va schimba atitudinea, asta nu garanteaza ca si ceilalti vor face la fel. Eu ce pot sa fac mai mult de atat? Sa merg in audienta la director. Ca trebuie sa existe pe acolo cineva care sa se ocupe si de lucrurile astea. Si poate habar n-are cum se comporta soferii in trafic sau cum ii trateaza pe calatori. Ca mesaje vad ca degeaba postam aici, ca suntem nemultumiti de una sau de alta, nimeni nu le ia in seama.
Sus
Ghita

Data înscrierii: 20/Noi/2008

MesajTrimis: Mar Aug 10, 2010 4:16 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Kappa a scris:
Locuiesc pe unul di marile bulevarde din Brasov, spre nefericirea mea.
De ce nefericire? Pentru ca trebuie sa indur mojicia unor soferi RAT care abuzeaza de folosirea claxoanelor. Desi din fabrica aceste autovehicule au venit cu claxoane clasice s-au gasit niste nesimtiti de soferi care au dorit cu orice pret sa iasa in evidenta schimbandu-le cu trompete cu care suna indiferent ca este ora 6 sau ora 23. Este vorba de exemplu de troleibuzul Volvo cu numarul #65. Pe acest sofer il distreaza foarte mult sa sune cu acea trompeta cu rost sau fara rost, dupa fete, sau sa se pozitioneze in spatele unui autoturism la semafor si daca acesta nu a plecat in prima secunda de verde sa il "impinga" cu o trompeta. Intr-o zi din iunie am asistat la o scena in care acelasi nesimtit a inchis efectiv usa in fata unei femei insarcinate care avea un carucior cu un copil si dorea sa urce in troleibuz, demarand in tromba. Unde este omenia acestui cioban care s-a facut peste noapte sofer?
Un alt cioban nesimtit este un sofer cu un autobuz de pe linia 23 care pe langa faptul ca si-a montat o trompeta si-a schimbat si neoanele de la afisajele de numar de traseu cu neoane albastre. Acesta in repetate randuri dupa ora 22 cand lumea de obicei incearca sa se odihneasca da trompete pe la semafor exact ca si cel de pe #65.
De cand vehiculele de transport in comun s-au transformat in vehicule personale si fiecare si le "tuneaza" cum vor muschii lor?
Domnilor din conducerea RAT care din cand in cand mai si cititi acest forum va rog luati masuri cu acesti nesimtiti si diciplinati-i. Cunosc ca RAR nu accepta ca un vehicul sa fie dotat cu altfel de claxoane decat cele din constructie. Revizorii tehnici dorm si nu vad ca vehiculele au fost tunate? Sau in RAT Brasov fiecare face ce vrea?
Am mai scris despre soferii RAT care vorbesc la telefoane mobile in timp ce conduc. Va mai dau un caz. Soferul de pe Conecto #600 in dupa amiaza zilei de 7 august 2009. Chiar nu se intelege ca nu se respecta o regula de circulatie? Chiar nu se intelege ca niste calatori platitori de bilet isi incredinteaza viata in mainile lor? Se asteapta producerea de accidente cu victime ca sa se ia masuri?

Reiau discutia pentru ca am descoperit un alt descreierat ce foloseste claxonul fara un motiv anume. E vorba de soferul de pe #759 care claxoneaza ca si cum ar fi mahalaua lui, mai ales cand sunt nunti (plus ca acel claxon nici macar nu e din fabrica). Pe langa faptul ca si-a cosmetizat autobuzul cu abtibilde de 2 lei, mai asculta si manele in autobuz. Oameni de toata jena.
Sa nu mai zic de soferul de pe #758 care e un nesimtit notoriu. Pe langa faptul ca plimba doi golani non-stop in autobuz, se mai iau si de fete si le jignesc. Daca veti urmari cu atentie veti vedea tot timpul un baietas imbracat in alb care sta pe langa sofer.
Astept cu interes masurile!
Sus
Ionescu
Moderator

Data înscrierii: 17/Apr/2007

MesajTrimis: Mie Aug 11, 2010 11:34 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pana la masuri trebuie verificari. Adu si tu niste poze, fa un filmulet, cu data cu tot ce trebuie si poate se misca lucrurile mai repede.
7, 30 (3-4/h)
12, 14(B) PE TOCILE
3, 5B, 10 inchise.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului forum.ratbv.ro -> Soferii Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3, 4, 5
Pagina 5 din 5

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum